Συμμετοχή στη Διευρυμένη Συνάντηση Εταίρων – 10.09.2015

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (EU-OSHA) για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων και του ευρύτερου συνόλου των επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας και υγείας στην εργασία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10.9.2015 Διευρυμένη Συνάντηση Εταίρων. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οικονομική στήριξη του EU-OSHA.

Κύριος στόχος της φετινής Συνάντησης ήταν η ενημέρωση:

  • σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας 2014 – 2015 για τη “Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στους χώρους εργασίας”, από τους εταίρους και τα αποτελέσματα αυτών,

  • για τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο Σύνδεσμος Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου (ΣΑΥΚ), για το άγχος και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στο χώρο εργασίας, και

  • για το εργασιακό άγχος, την επαγγελματική εξουθένωση και τον εργασιακό εκφοβισμό.

  • Την συνάντηση χαιρέτησε εκ μέρους της Υπουργού ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Ασσιώτης.


Το πρόγραμμα της Συνάντησης περιελάμβανε παρουσιάσεις από τον κ. Μίμη Θεοδότου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΥΚ, τον Δρ. Παναγιώτη Σταυρινίδη, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Δρ. Θεανώ Καλαβανά, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Ψυχολογία της Υγείας και Κλινικής Επικοινωνίας στην Ιατρική, του προγράμματος του St George's,University of London το οποίο πραγματοποιείται μέσω της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Please reload

ΑΡΧΕΙΟ
Please reload