Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Occupational Health & Hygiene» SFESE VIII – 30/31.10.2015

Μετά από την επιτυχή διοργάνωση των επτά προηγούμενων Συνεδρίων SFESE, ο ΣΑΥΚ στις 30/31 Οκτωβρίου 2015 διοργάνωσε το 8ον Διεθνές Συνέδριο SFESE με θέμα «Επαγγελματική Υγεία και Υγιεινή».

 

Το Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είχε υποστηρικτές το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας Κύπρου (ΙΕΤ Cyprus Network).  Το Συνέδριο απευθύνθηκε σε Μηχανικούς αλλά και Επαγγελματίες στον Τομέα της Ασφάλειας και Υγείας. 

 

Διακεκριμένοι Επιστήμονες στα θέματα ασφάλειας και υγείας τόσο από την Κύπρο όσο και από το Εξωτερικό κάλυψαν θέματα σε σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται στην επαγγελματική υγιεινή. Επίσης, έγινε αναφορά στους κινδύνους από την έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες, τα μέτρα προστασία και πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται καθώς και στην εκδήλωση συγκεκριμένων επαγγελματικών ασθενειών που έχουν πρακτικό, ακαδημαϊκό, ερευνητικό αλλά και τοπικό ενδιαφέρον.

 

Το Συνέδριο περιλάμβανε παρουσίαση από εκπρόσωπο του Βρετανικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (IOSH) σε σχέση με τον επαγγελματικό καρκίνο.  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν με ενημερωτικό υλικό της εκστρατείας με τίτλο «No Time to Loose – Working Together to Beat Occupational Cancer».

 

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο προβλήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του European Network of Safety & Health Professional Organizations (ENSHPO), του οποίου ο ΣΑΥΚ είναι μέλος από το 2002.

Please reload

ΑΡΧΕΙΟ
Please reload