Σεμινάριο «Ασφαλής Οδήγηση Μοτοσικλέτας - Σχολείο Πόλεως» - 6.04.2016

Στις 6 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με επίκεντρο τον άνθρωπο και ειδικότερα την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών  Λευκωσίας ΛΗΔΡΑ, την Κυπριακή Ακαδημία Μοτοσικλέτας, το Δήμο Λευκωσίας και τον Σύνδεσμο Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου (ΣΑΥΚ).

 

Ο ΣΑΥΚ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και για σκοπούς ενημέρωσης και διαφώτισης τόσο των μελών του όσο και του ευρύτερου κοινού που ασχολείται με τα θέματα ασφάλειας και υγείας, αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά να είναι συνδιοργανωτής και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού σεμιναρίου.

 

Οι εκπαιδευτές της Κυπριακής Ακαδημίας Μοτοσικλέτας Γιώργος Σουλιώτης και Ανδρέας Φιλιππίδης, μοιράστηκαν τόσο τις γνώσεις τους όσο και τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

Η προαγωγή και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί ένα από τους βασικούς άξονες της πολιτικής του ΣΑΥΚ και στη χάραξη της πολιτικής αυτής συμβάλλει σημαντικά και η ειδική επιτροπή, η οποία συστάθηκε και αποτελείται από μέλη του ΣΑΥΚ.

 

Ο ΣΑΥΚ για πάνω από 25 χρόνια προσπαθεί με συνεχείς και στοχευμένες ενέργειες να προωθήσει την ασφάλεια και υγεία τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνίας. Ο ΣΑΥΚ ως ο κατεξοχήν επαγγελματικός σύνδεσμος που ασχολείται με θέματα Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος συμμετέχει στη μεγαλύτερη πλατφόρμα για την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Φεβρουάριο του 2009, ο ΣΑΥΚ υπέγραψε την Ευρωπαϊκή χάρτα για την οδική ασφάλεια και έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους κυριότερους οργανισμούς και φορείς στην Κύπρο στοχεύοντας στην μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων. 

 

Το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι πολύπλοκο και πολυσύνθετο. Σε αρκετές περιπτώσεις εστιάζει στην καταλληλότητα των δρόμων, την ποιότητα και συντήρηση των οχημάτων, την εκπαίδευση των οδηγών κ.α.  Πάνω από όλα όμως, είναι θέμα της οδικής συμπεριφοράς και κουλτούρας όλων εμάς που χρησιμοποιούμε τους δρόμους είτε ως οδηγοί ή επιβάτες οχημάτων είτε ως πεζοί.

 

Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η εφαρμογή τόσο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όσο και της περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νομοθεσίας μπορεί να σώσει ζωές. Η πρόληψη είναι το παν. Η αξία της ζωής είναι ανεκτίμητη και όλοι έχουν δικαίωμα να γυρίσουν ασφαλείς στο σπίτι τους. Η προσπάθεια μας για να μην χάνονται ζωές στην άσφαλτο θα πρέπει να είναι συλλογική και συνεχής και τέτοιες εκδηλώσεις όπως αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου μας. Ο ΣΑΥΚ θα συνεχίσει να υποστηρίζει εκδηλώσεις σαν και αυτή ευελπιστώντας ότι η Πολιτεία αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά θα θέσει την οδική ασφάλεια ψηλά στις προτεραιότητές του.

 

 

 

Please reload

ΑΡΧΕΙΟ
Please reload