Ανακοίνωση - Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2017

Η 28η Απριλίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία το 2003, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), έχοντας ως βασικό γνώμονα την προώθηση της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, σε διεθνές επίπεδο.Η μέρα αυτή είναι παράλληλα και Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Εργατικών Ατυχημάτων και Επαγγελματικών Ασθενειών, στο πλαίσιο της οποίας οργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.

 

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είχει ως θέμα τη “Βελτιστοποίηση της Συλλογής και Χρήσης Δεδομένων Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας”.

 

Ο Σύνδεσμος Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για σκοπούς ενημέρωσης, διαφώτισης και ευαισθητοποίησης τόσο των μελών του όσο και του ευρύτερου κοινού, θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια της ΔΟΕ, πραγματοποίησε στις 24/4/2017 σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία 2017. Η εκδήλωση άρχισε με μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των θυμάτων εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Στη συνέχεια,την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Αναστάσιος Γιαννάκη, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Κώστας Γουλιάμος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου κ. Γιώργος Φλωρίδης. Η εκδήλωση επίσης περιλάμβανε παρουσιάσειςαπό τον κ. Αναστάσιο Γιαννάκη και από τον Δρ. Γιώργο Μπούστρα, Κοσμήτορα Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Καθηγητή στην Εκτίμηση Κινδύνων.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

ΑΡΧΕΙΟ
Please reload